Rijbewijs B

Wie wil er nou nog fietsen? Tijd om je rijbewijs te halen! Dat doe je bij ons onder begeleiding van de beste instructeurs en met een fijne sfeer in de auto. Onze unieke werkwijze zorgt ervoor dat jij echt goed leert rijden en met vertrouwen het examen in gaat. We hebben niet voor niks een hoog slagingspercentage.

We passen onze aanpak aan op jou. Leer jij door te doen of door huiswerk te maken? Jouw instructeur past zich op jou aan. Door les op maat leer jij snel en op een manier die goed voelt voor jou. Zo kan je ook een pakket kiezen die perfect bij jou past. 

De rijopleiding voor rijbewijs B bestaat uit vier modules. We starten met het beheersen en bedienen van de auto en gaan vervolgens over naar het rijden, deelnemen aan het verkeer en omgaan met verkeerssituaties. Gaat dat goed, dan stomen we je klaar voor de tussentijdse toets. 

 

 

 

 

 

Zodra je alle bijzondere verrichtingen beheerst gaan we naar het CBR voor de tussentijdse toets. Na deze toets gaan we de laatste fase in van de rijopleiding: het verhogen van je niveau ter voorbereiding op het rijexamen.

Proefles

Tijdens je proefles leggen we de rijopleiding nog wat verder uit. Zodat jij precies weet wat je kunt verwachten. Na de proefles krijg je een boekje mee, zodat jij (en je ouders/verzorgers) alles nog eens rustig nu kunnen lezen.

Ons advies is altijd om te starten met een proefles. Deze is gratis, vraag je snel en makkelijk aan en is geheel vrijblijvend. Als je benieuwd bent naar de proefles, bekijk dan onze proeflesvideo.

 

Proefles

We zijn een van de beste rijscholen van het noorden. Ja, dat durven we ronduit te zeggen. We kunnen snel starten en vinden een instructeur die goed bij jou past. Vraag direct je proefles aan.

Leren rijden in een automaat

Er komt heel wat kijken bij het bedienen van een auto en deelnemen aan het verkeer. Kijken, sturen, koppelen, schakelen en anticiperen op situaties in het verkeer. Voor sommige mensen is dit net wat teveel. Dat is helemaal niet erg. Dan leren we je gewoon rijden in een automaat. Hierbij hoef je niet te schakelen en maak je alleen gebruik van gas en rem. Wil je meer weten over het halen van je rijbewijs in een automaat? Neem contact op.

 

 

 

 

Rijlessen in Friesland en Groningen

Je klopt bij ons aan voor rijles in Friesland of Groningen. Jouw rijles mag, in overleg met je instructeur, overal starten. Eén rijles duurt 50 minuten. Per keer les je 50, 75 of 100 minuten. Dit stem je af met de instructeur. We werken met een online instructiekaart om je voortgang bij te houden. Die kunnen jij en je ouders/verzorgers ook inzien.

Versneld je rijbewijs halen

Bij Rijschool Posseth haal jij altijd snel je rijbewijs, niemand schiet er namelijk iets mee op om er onnodig lang over te doen. Maar het kan nog sneller! Haal je rijbewijs binnen één maand met onze versnelde rijopleiding.

Bij de reguliere opleiding les je gemiddeld 3 uren per week. Met een versnelde opleiding les je dagelijks,75 minuten per les. Dit heeft als voordeel dat je de 4 modules sneller doorloopt en eerder klaar bent gestoomd voor het praktijkexamen, wat uiteindelijk resulteert in minder kosten. Het aantal lessen dat nodig is voor jouw versnelde opleiding hangt af van je aanvangsniveau, dit wordt bepaald door je instructeur tijdens de gratis intakeles, daarna wordt in overleg met jou een passend pakket gekozen.

Wanneer jij je theorie hebt gehaald kan er gestart worden met de versnelde rijopleiding. Bij de eerste rijles plannen we direct je tussentijdse toets en rijexamen in.

Bij een versnelde opleiding heb je een grotere kans van slagen in de eerste keer, omdat je vaker per week rijdt en daardoor minder herhalingen hoeft te doen van de verschillende rijtaken. De versnelde rijopleiding legt wel meer druk op je, daar moet je mee om kunnen gaan. Als je hierover twijfelt, overleg het met je ouders of een van onze instructeurs.

Als je een versnelde rijopleiding wilt volgen bij Rijschool Posseth neem dan contact op om een afspraak te maken.

Wil je beginnen met het halen van je rijbewijs?