Rijden met een aanhanger

Laat jij het rijden met een grote aanhanger altijd over aan iemand anders? Dat hoeft niet meer! Behaal in 5 uur jouw BE-rijbewijs en ga zorgeloos op pad met een aanhanger.

Kom als duo en betaal minder!

Heb je enige ervaring met het rijden met een aanhanger en leer je snel? Meld je dan aan samen met je vriend, vriendin, partner of collega. Volg de dagopleiding als duo en behaal samen binnen een dag je BE-rijbewijs bij rijschool Posseth.

Als je in je eentje de dagopleiding voor het rijden met de aanhanger volgt ben je €675,- kwijt. Kom je met zijn tweeën? Als duo betaal je €520,- per persoon, inclusief gratis koffie en examen.

Meer weten over de duo opleiding?

Klik hier

Wat is het BE-rijbewijs

Het rijbewijs E achter B geeft je de vrijheid om te rijden met een grote aanhanger achter de auto. Handig bijvoorbeeld voor als je met de caravan op vakantie wilt of een boot hebt die je elk seizoen weer uit en in het water moet laten. Van plan om een paard te kopen? Dan heb je een BE-rijbewijs nodig om een paardentrailer te mogen trekken. Verhuizen, spullen naar de stort brengen, er zijn genoeg situaties te bedenken waarbij je een aanhanger kunt gebruiken. Hoe lekker is het dan als je zelf achter het stuur kunt kruipen!

BE-rijbewijs voor je werk

Moet je vaak spullen vervoeren voor je werk? Ook dan is het prettig om met een grote aanhanger de weg op te kunnen. Overleg het eens op je werk. Er zijn genoeg werkgevers die willen bijdragen in de kosten om je BE-rijbewijs te halen.

Wanneer heb je een BE-rijbewijs nodig?

Of je een BE-rijbewijs nodig hebt, is afhankelijk van het gewicht dat je trekt.

Rijbewijs B

  • Aanhanger van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen)
  • Aanhanger van meer dan 750 kilo als de auto en aanhanger samen niet boven de 3500 kilo (lege gewicht+laadvermogen) uitkomen.

Rijbewijs-BE

  • Aanhanger van maximaal 3500 kilo (lege gewicht + laadvermogen).

Lees hier alle regels vanuit de Rijksoverheid.

BE-rijbewijs in 5 uur! 

Behaal je BE-rijbewijs in 5 uur bij Rijschool Posseth. Je gaat verspreid over twee momenten op pad met een instructeur met 25 jaar ervaring, die jou alles leert wat je moet weten over het rijden met een aanhanger. Voordat je de weg op gaat krijg je voorbereidingsmateriaal toegestuurd. Je sluit de opleiding af met een examen dat direct na inschrijving al wordt ingepland. Zo kan je na 5 uur* meteen zorgeloos op pad met een aanhanger. De kosten bedragen €675,- inclusief gratis koffie en het examen. Enthousiast? Schrijf je direct in. Tot snel

*Bij het eerste lesmoment kijken we hoeveel uren jij nodig hebt. Dit kan meer of minder zijn dan de gemiddelde 5 uur, dus de kosten kunnen nog anders uitvallen. 

SCHRIJF JE IN